pl

Wybierz swój język / swój kraj

Szwajcaria

goeweil.ch

Polityka prywatności

Odpowiedzialnym za przetwarzanie danych osobowych na naszej stronie internetowej jest Göweil Maschinenbau GmbH. Dane Göweil Maschinenbau GmbH można znaleźć w danych firmy.
 

Ochrona danych

Bardzo poważnie podchodzimy do ochrony Państwa danych osobowych. Przetwarzamy Państwa dane osobowe zgodnie z ustawowymi przepisami o ochronie danych i niniejszą polityką prywatności.
Korzystanie z naszej strony internetowej jest zazwyczaj możliwe bez podawania danych osobowych. O ile na naszych stronach zbierane są dane osobowe (na przykład imię i nazwisko, adres lub adresy e-mail), jest to- w miarę możliwości - zawsze dobrowolne.

 

Koordynator ochrony danych

Nasz koordynator ds. Prywatności można znaleźć na stronie:
GÖWEIL Maschinenbau GmbH
z.H. Datenschutzkoordinator
Davidschlag 11
4202 Kirchschlag bei Linz
Österreich
Tel.:  (0043) (0) 7215 2131-0
E-Mail: office@goeweil.com

 

Podmiot przetwarzający, odbiorca

Przetwarzamy Państwa dane osobowe z pomocą podmiotów przetwarzających, które pomagają nam w świadczeniu usług (np. hosting internetowy).
Podmioty przetwarzające zobowiązują się do ścisłej ochrony Państwa danych osobowych i nie mogą przetwarzać Państwa danych osobowych w żadnym innym celu, niż w celu świadczenia naszych usług.
Przekazywanie danych osobowych odbywa się wyłącznie dla typowych dla biznesu dostawców usług takich jak np. banki (w przypadku przelewów do Państwa), doradcy podatkowi (jeśli zostaną Państwo ujęci w naszym dziale księgowości), dostawcy usług spedycyjnych (w przypadku wysyłki do Państwa) itp.

 

Formularz kontaktowy

Po przesłaniu formularza kontaktowego dane osobowe wprowadzone przez Państwa będą przetwarzane przez pełnomocnika odpowiedzialnego za ochronę danych w celu przetworzenia Państwa żądania na podstawie Państwa zgody udzielonej przez przesłanie formularza.
Nie ma prawnego ani umownego obowiązku przekazywania danych osobowych. Nieprzekazanie danych osobowych skutkuje tym, że nie możemy przesyłać ani opracować Państwa życzenia.
W każdej chwili mają Państwo prawo odwołać swoją zgodę, wysyłając pisemne zawiadomienie, nie wpływa to na zgodność z prawem przetwarzania danych dokonanego na podstawie zgody do czasu odwołania.

 

Cookies

Ta strona korzysta z plików cookie. Pliki cookie sprawiają, że witryny są bardziej przyjazne dla użytkownika i wygodniejsze podczas pracy. Cookie to mały plik tekstowy służący do przechowywania informacji. Podczas odwiedzania strony internetowej witryna może umieścić plik cookie na komputerze odwiedzającego stronę. Jeśli użytkownik odwiedzi ponownie stronę internetową, strona może odczytać dane z wcześniej zapisanego pliku cookie, np. sprawdzić, czy użytkownik odwiedził witrynę wcześniej oraz które obszary strony internetowej były szczególnie interesujące dla użytkownika. Więcej informacji o plikach cookie można znaleźć w Wikipedii.

 

Zmienianie ustawień plików cookie

Użytkownik może określić w ustawieniach przeglądarki internetowej w jaki sposób przeglądarka internetowa obsługuje pliki cookie, które są dozwolone lub zabronione. Gdzie dokładnie znajdują się te ustawienia zależy od używanej przeglądarki internetowej. Dostęp do szczegółowych informacji można uzyskać za pośrednictwem funkcji Pomoc danej przeglądarki internetowej.
Jeśli użycie plików cookie zostanie ograniczone, może nie być możliwe pełne wykorzystanie wszystkich funkcji tej witryny.

Pliki cookie na naszej stronie internetowej

Nasza strona internetowa przetwarza następujące pliki cookie:

  • Absolutnie niezbędne pliki cookie w celu zapewnienia podstawowych funkcji witryny
    • cookieconsent_status: Służy do przechowywania zgody na używanie plików cookie.
    • PHPSESSID
  • Analityczne pliki cookie, w celu poprawy komfortu użytkowania.
    • Google Analytics (patrz tam)

 

Plik dziennika serwera

Ta witryna przetwarza następujące dane osobowe w pliku dziennika serwera w celu monitorowania funkcji technicznej i zwiększania niezawodności serwera WWW w oparciu o przeważające uzasadnione interesy osoby odpowiedzialnej (techniczne środki bezpieczeństwa):

  • Adres IP

  • Przeglądarka

  • Godzina i data żądania serwera

  • Używany system operacyjny

Zapisywane są tylko spseudonimizowane adresy IP odwiedzających stronę internetową. Na poziomie serwera WWW odbywa się to standardowo w pliku dziennika zamiast rzeczywistego adresu IP użytkownika, np. 123.123.123.123 jest przechowywany adres IP 123.123.123.XXX, gdzie XXX jest losową wartością od 1 do 254. Utworzenie odniesienia do osoby nie jest już możliwe.

Jak długo są gromadzone pliki dziennika:
Dziennik serwera poczty: Okres dostępności wynosi 2 miesiące
Dziennik Apache: 2 miesiące
Kopie zapasowe: Przechowywane są zaszyfrowane przez 10 dni

 

Google Analytics

Niniejsza strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA („Google”) na podstawie prawnej przeważającego uzasadnionego interesu (analiza wykorzystania strony internetowej). Posiadamy umowę z Google na przetwarzanie danych kontraktowych.
Podczas uzyskiwania dostępu do naszej strony internetowej oprogramowanie łączy się z serwerami Google i przesyła dane do serwerów Google, z których niektóre znajdują się w Stanach Zjednoczonych. Google Analytics wykorzystuje również pliki cookie do przechowywania informacji o użytkowniku strony i do analizy korzystania ze strony internetowej przez użytkownika strony.
Ta strona internetowa wykorzystuje funkcję „anonimizacji IP”. W rezultacie Państwa adres IP zostaje skrócony, a tym samym zanonimizowany przez Google w obrębie państw członkowskich Unii Europejskiej lub w innych Państwach-Stronach, należących do Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP zostaje wysłany na serwer Google w USA i tam skrócony.
Zgodnie z informacjami firmy Google, Google wykorzystuje zebrane dane do oceny korzystania ze strony internetowej, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie i świadczenia innych usług związanych z aktywnością na stronie i korzystaniem z Internetu.
Google przekazuje te informacje również stronom trzecim, jeśli jest to wymagane przez prawo lub jeśli strony trzecie przetwarzają te dane w imieniu Google. Szczegółowe informacje na temat postępowania z danymi użytkowników w Google Analytics można znaleźć w polityce prywatności Google lub polityce prywatności Google Analytics.

Google Analytics deaktivieren

  • Mogą Państwo uniemożliwić zbieranie danych użytkowników na naszej stronie internetowej, ustawiając w przeglądarce internetowej funkcję „Do Not Track” (Nie śledź). Nasza strona internetowa uwzględnia sygnał „Nie śledź” wysyłany przez przeglądarkę do wszystkich stron internetowych.
  • Zasadniczo mogą Państwo zapobiec gromadzeniu danych użytkowników przez Google Analytics we wszystkich witrynach internetowych, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
  • Mogą Państwo zapobiec gromadzeniu danych użytkowników przez Google Analytics tylko w tej witrynie, klikając w poniższy link. Zostanie ustawiony plik cookie rezygnacji, który uniemożliwi zbieranie danych podczas przyszłych wizyt na tej stronie internetowej: Dezaktywacja Google Analytics.

 

Państwa prawa

Mają Państwo prawo do informacji, poprawiania, usuwania i ograniczania przetwarzania swoich danych osobowych. O ile podstawą prawną do przetwarzania danych osobowych jest Państwa zgoda lub umowa z Państwem zawarta, mają Państwo również prawo do przenoszenia danych. Mają Państwo prawo do odwołania ew. zgody udzielonej na przetwarzanie Państwa danych osobowych. Odwołanie nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych aż do momentu odwołania. Mają Państwo prawo sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych osobowych do celów marketingu bezpośredniego. W przypadku sprzeciwu Państwa dane osobowe nie będą już przetwarzane do celów marketingu bezpośredniego.
Ponadto mają Państwo prawo złożyć skargę do organu nadzorczego (Austriacki Organ Ochrony danych - Österreichische Datenschutzbehörde, Wickenburggasse 8, 1080 Wiedeń, dsb@dsb.gv.at).

FacebookYoutubeInstagram